Rojstnodnevne torte

ROJSTNODNEVNE TORTE

Do rojstnih dni imamo ljudje zelo različen odnos. Predvsem je to naš osebni praznik, ki kaže tudi na to, kakšen odnos imamo do sebe. Če se spoštujemo, se imamo radi, potem se ponavadi svojega rojstnega dne, vsakega leta, ki smo ga preživeli in vsakega, ki je še pred nami, tudi veselimo. Obeležje želimo proslaviti v krogu svojih najdražjih oziroma tistih, ki so za nas pomembni in si brez njih svojega življenja ne prestavljamo.

Kako pomembni so nam naši gostje lahko med drugim pokažemo tudi s torto. Bodisi, da jo naročimo ali spečemo sami, ali pa nam jo podarijo kot pozornost. Ponavadi se je glede tega, kaj nameravajo povabljenci in kaj gostitelj, pametno uskladiti, da se ne znajdemo s petimi tortami za posladek, ki jih potem skušamo razdeliti med povabljene, ko odhajajo, da ne bi šle v nič.

Lepo je, če so rojstno-dnevne torte usklajene z obdarovancem, z njegovim značajem, hobijem, vrednotami. Za otroke morda še najbolj vemo, s čim jih bomo razveselili. Malo več napora pa nas bo zagotovo stalo, da se spomnimo originalne torte za odraslega slavljenca. Morda se nam posreči ideja o domiselni obliki ali pa lahko več izrazimo z duhovitim napisom in okrasjem.

V dobri slaščičarni vam bodo z veseljem svetoval in vam pokazali, kaj vse lahko naredijo. Najbolj ekonomično boste izrabili čas, če si že prej ogledate njihovo ponudbo na internetu, ali celo opravite naročilo preko spleta. Nikar ne pozabimo, da bo torta prav toliko povedala o naročniku kot o slavljencu, zato se potrudimo. Dokažimo, da cenimo povabljence in slavljenca.

Torta je nedvomno simbol obilja. S tem, da ljudi povabimo na zabavo oz. slavje pokažemo, da smo z njimi pripravljeni deliti tudi dobre stvari, ki se nam zgodijo v življenju. Ponavadi z drugimi zlahka delimo težave in tarnanje, pozabimo pa na to, da lahko delimo tudi veselje, kar je nedvomno bolj prijetno. In bolj verjetno je, da nam bodo stali ob strani tudi v slabem, če so bili ob nas v dobrem. Če niste navdušen praznovalec rojstnih dni, se zamislite, kaj zamujate. Vsak dan je manj časa in vse manj ga namenjamo tudi nam dragim ljudem, bližnjim in daljnim sorodnikom, prijateljem, znancem, sosedom. Mogoče je nastopil čas, da stkemo bolj močne vezi z njimi. Morda si želijo, da se stiki obnovijo vsaj enkrat letno, ali pa vsaj ob okroglih obletnicah.